Menu
Tafelvitrine

TAFELVITRINES & GLAZEN STOLPEN

Tafelvitrines kunnen gebruikt worden als vrijstaande tafelvitrines of tegen een wand. Glazen stolpen kunnen worden geïntegreerd in meubilair of bevestigd aan de wanden. Ons gamma aan tafelvitrines en glazen stolpen biedt veel mogelijkheden op vlak van ontwerp en combinaties. Afhankelijk van de afmetingen en conservatievereisten, stellen we een passende oplossing en openingsmechanisme voor.

Onze vitrines worden op maat gemaakt en zijn ook beschikbaar in anti-reflecterend glas. Contacteer ons om te samen te ontdekken welke oplossing voor u de beste is.

Hangend of stand

Tafelvitrines kunnen gebruikt worden als vrijstaande tafelvitrines of tegen een wand. Glazen stolpen kunnen worden geïntegreerd in meubilair of bevestigd aan de wanden.

Onderstellen

Verschillende opties:

  • Tafel met 4 poten
  • Solide zijden
  • Solide basis
  • Onderstel op maat

Het onderstel zelf kan apart besteld worden en kan dienen als een tafel of een sokkel/voetstuk.

Opstaande of ingewerkte vitrine

Afhankelijk van het object en het gewenste effect, kan u ervoor kiezen om de vitrine in het onderstel te integreren.

Verschillende combinaties

U kan verschillende glazen vitrines in 1 grote tafel combineren.


Toegang tot de objecten & gebruiksgemak

Het meest passende openingsmechanisme wordt geselecteerd op basis van de afmetingen en de positionering van de vitrine in de tentoonstellingsruimte. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel esthetiek, alsook met gebruiksgemak. Als algemene regel geldt dat onze vitrines door één enkele persoon geopend kunnen worden.

Mogelijke openingssystemen zijn:

  • Scharniersystemen
  • Verticale hefsystemen 
  • Uitschuifbare systemen

Indien de afmetingen van de tentoonstellingsruimte en de positionering van de vitrine dit mogelijk maken, adviseren wij vanuit efficiëntieperspectief het gebruik van scharniersystemen. Voor grotere vitrines raden we een verticaal liftsysteem aan. Tafelvitrines met geïntegreerde glazen stolpen kunnen voorzien worden van schuiflades voor extra gebruiksgemak.

Verlichtingsopties

De glazen stolpen kunnen binnenin verlicht worden vanuit de zij- of bovenkant, of via interne verlichtingsarmaturen. Tafelvitrines met glazen zijden kunnen extern verlicht worden door de galerijverlichting. Welke oplossing voor u de beste is, is afhankelijk van de omgeving en het gewenste effect. Contacteer ons om de verschillende opties te bespreken.

Present. Preserve. Protect.

Het voornaamste doel van een vitrinekast is niet enkel de presentatie van de objecten, maar ook de preservatie en de bescherming ervan. Onze vitrines combineren structurele kwaliteit met esthetische schoonheid en voldoen bovendien aan de strengste conservatienormen. Passieve of actieve technieken voor klimaatcontrole kunnen ingezet worden om het beste microklimaat voor de objecten in de vitrine te bereiken. Afhankelijk van de conservatievereisten, informeren wij u over gepaste oplossingen.

Lees meer

Meer dan 1500 projecten aan ervaring

Ontdek onze TAFELVITRINES & GLAZEN STOLPENName person

Hoe kunnen we u helpen?

Op zoek naar een partner voor de creatie van uw museumvitrines? Contacteer ons vandaag om uw toekomstig project te bespreken.

+32 9 225 54 27 museum@meyvaert.com

Stel een vraag
© 2024 Museum Showcases - Meyvaert